Support og Service

Ratio Eight Kundestøtte

Instruksjonsbok Ratio Eight kaffetrakter (engelsk):

Last ned

Hvordan justere malingsgrad på kaffekvern for Ratio Eight kaffetrakter (engelsk):

Last ned

Hvordan rengjøre Ratio Eight kaffetrakter (engelsk):

Last ned

Vanlige spørsmål:


Er det en kokeplate?

Nei. Tilføring av varme til brygget kaffe ødelegger smaken i løpet av kort tid. Ratio glasskaraffel er produsert i tykt og herdet borosilikatglass. Med lokket på plass etter brygging holder den godt på varmen.

Er det noen plastdeler?

Ratio Eight er i all hovedsak konstruert av stål, aluminium og glass. Det er kun benyttet én del i plast som sitter innvendig i maskinen. Denne plastdelen er BPA fri og av medisinsk kvalitet. Plastdelen er laget av polysulfon, og er FDA-sertifisert og et NSF-kompatibelt materiale Det er benyttet små mengder FDA-silikon innvendig i maskinen.

Tåler glasskaraffelen maskinvask?

Vi anbefaler ikke å sette Ratio glasskaraffel i oppvaskmaskinen. Ratio glasskaraffel er laget av herdet borosilikatglass, (ligner laboratorieglass). Det anbefales å skylle glasskaraffel i varmt vann i springen etter hver kaffebrygging. Bruk en dråpe Zalo ved behov. Du kan fritt bruke «Ratio Machine Wash» så ofte du vil for å fjerne mineralopphopning og kaffeflekker på maskinen.

Kan jeg bruke en Chemex karaffel?

Nei. Ratio glasskaraffel som medfølger maskinen har likt design til Chemex karaffel, men har en gummiplate i bunn med magnet innvendig. Denne magneten forteller kaffetrakteren at karaffel er plassert korrekt når brygging skal starte. Dette virker dermed som en sikkerhetsfunksjon i den forstand at man ikke kan starte trakteren uten karaffel korrekt plassert.

Hvilke filtre bruker jeg?

Du kan velge mellom to ulike filter til Ratio glasskaraffelen. Dette kan enten være et konisk papirfilter (for eksempel Chemex papirfilter) eller et permanent rustfritt filter som «Able Kone» for Ratio (sistnevnte er tilbehør som kan kjøpes til trakteren).

Hvor produseres Ratio Eight?

Ratio Eight er designet og produsert i Portland, Oregon – USA av tilpassede deler som er spesiallaget for Ratio i Taiwan og Kina. Ratio besøker regelmessig hver fabrikk for å sikre en eksepsjonell kvalitet på alle aspekter av driften.

Hvordan brygge kaffe på Ratio Eight kaffetrakter: