Presskanne kaffe – Perfekt tilberedning

Presskanne kaffe
Kaffe brygget på presskanne har mye smak og aroma. Kaffen oppleves ofte som fyldigere sammenliknet med traktekaffe. Presskannen ble patentert av italieneren Attilio Calimani i 1929. I Norge ble den svært populær på 80- og 90 tallet. Den mest kjente kannen i Norge er kanskje Bodum Chambord.

Hvordan lage presskanne kaffe med nydelig smak?

Mal opp kaffebønnene til korrekt malingsgrad (litt grovere enn filtermalt). Vi anbefaler Mukasa Brasil.
Hell den malte kaffen i kannen. Forholdet mellom vann og kaffe skal være ca. 10 gram kaffe pr. kopp vann (1,5 dl).
Kok opp vann. La vannet stå ca. 45 sekunder etter det har kokt slik at temperaturen synker til rundt 93 – 95 grader celsius.
Start med å helle over ca. 1/3 av vannet i kannen. Rør så forsiktig 2 runder med en skje.
La kaffen “blomstre” i 35 sekunder, deretter heller du over resten av vannet.
Sett lokket på presskannen og vent 4 minutter. Dersom du brygger en liten mengde (2-3 kopper) kan du korte ned til 3 minutter ventetid.
Trykk så ned stemplet i kannen sakte, med et jevnt trykk/bevegelse.

Populære artikler

Meld deg på vårt interessante nyhetsbrev

Vær oppdatert på siste nytt

Ingen spam, kun lærerike artikler og informasjon om nye produkter.