Hvordan lage presskanne kaffe med nydelig smak
Presskanne kaffe er enkelt å brygge og gir et konsist resultat – En pålitelig og god kaffebrygger. Dens klassiske og velkonstruerte design har ikke endret seg mye siden oppfinnelsen i 1929, og den er perfekt for å lage flere kopper med god- og fyldig kaffe på kun 4 minutter.
Er du på jakt etter en god presskanne, har vi presskanner i både glass og stål i nettbutikken.
I det følgende gir vi deg oppskrift og steg-for-steg guide for perfekt presskanne kaffe.
Presskanne kaffe oppskrift
- ➔ Mal opp kaffebønnene til korrekt malingsgrad (litt grovere enn filtermalt). Vi anbefaler Mukasa Brasil Fazenda Planalto som presskanne kaffe.
- ➔ Hell den malte kaffen i kannen. Forholdet mellom vann og kaffe skal være ca. 10 gram kaffe pr. kopp vann (1,5 dl).
- ➔ Kok opp vann. La vannet stå ca. 45 sekunder etter det har kokt slik at temperaturen synker til rundt 93 – 95 grader celsius.
- ➔ Start med å helle over ca. 1/3 av vannet i kannen.
- ➔ Rør så forsiktig 2 runder med en skje.
- ➔ La kaffen “blomstre” i 35 sekunder, deretter heller du over resten av vannet.
- ➔ Sett lokket på presskannen og vent 4 minutter (dersom du brygger en liten mengde (2-3 kopper) kan du korte ned til 3 minutter ventetid).
- ➔ Trykk så ned stemplet i kannen sakte, med et jevnt trykk/bevegelse.
- ➔ Ferdig - Nå kan du nyte verdens beste presskanne kaffe!