Oppbevaring av kaffe

Oppbevaring av kaffe – Hvilken kaffebeholder er best?

I en verden full av verktøy for oppbevaring av kaffe kan det være vanskelig å finne den perfekte løsningen. Fra vakuumposer til kaffebokser, det er et tilsynelatende uendelig utvalg av alternativer tilgjengelig i dag. Hvordan bestemmer man hva som er best for maksimal holdbarhet på kaffen? Generelt er det tre typer kaffebeholdere - lufttette, forskyvning og vakuum - og vi skal bryte ned hver av nøkkelfunksjonene deres. Ta på deg nerde-brillene - Det er på tide å lære om lagring av kaffe!

Oppbevaring av kaffe i lufttett boks

Den mest populære beholderen i en gjennomsnittlig husholdning er den lufttette kaffebeholderen – en enkel boks med lokk. Dette er et godt alternativ for organisering eller for å holde kaffen og tørre varer beskyttet mot inntrengere som maur og andre små venner om sommeren. Lufttette beholdere regnes også som et rimelig og bærekraftig valg. Noen henter også tørrvarer i bulk på den lokale kolonialen for å fylle på glassene hjemme, i stedet for å kjøpe ting som ris i plastposer om og om igjen. Men dessverre er det der fordelene ser ut til å slutte. Når det gjelder konservering, er det ingen merkbar forskjell mellom en lufttett beholder og forhåndspakkede produkter. Dagligvarevarene dine er fortsatt utsatt for en betydelig mengde oksygen enten lokket er på eller av. Dette muliggjør jevn oksidasjon, noe som resulterer i minimal bevaring på lang sikt.

Forskyvning

Fortrengningsbeholdere er et annet populært alternativ for oppbevaring, spesielt på kaffe- og te markedet. Disse enhetene er avhengige av å krympe området i enheten, vanligvis med et lokk som du skyver inn i beholderen. Når du trykker på lokket, strømmer luft ut og fjerner “tomt rom” mellom lokket og innholdet. Til tross for at denne typen produkter fjerner luft, er det i praksis ikke stor forskjell mellom denne typen oppbevaring og det å brette opp kaffeposen, presse ut luften og lukke ZIP låsen. Ja, det begrenser oksygeneksponering, men oksygen er fortsatt til stede, om enn mye mindre enn i lufttette beholdere.

Vakuum beholder fra Amerikanske Fellow

Oppbevaring av kaffe i vakuumbeholder

Fellow Atmos (og andre vakuumbeholdere) pumper oksygen ut av beholderen, reduserer trykket og minimerer oksidasjonshastigheten. Vakuumbeholdere har vanligvis et eget verktøy for å fjerne oksygen fra beholderen, omtrent som vin vakuumpumper. Utvikleren av Atmos, Drew Cosgarea, fant ut at å ha luftpumpen adskilt fra enheten var en stor nedtur – det er mer sannsynlig at du mister pumpen, og det er ikke særlig praktisk. Dette er grunnen til at Drew designet lokket som et alt-i-ett vakuumverktøy. For å forsegle og sette beholderen under trykk, vri lokket frem og tilbake. Dette er nok et superkult designelement. Ettersom folk er så vant til å skru lokket på vanlige beholdere frem og tilbake, vil vakuumforsegling av Atmos-lokket med den samme skru-bevegelsen allerede «ligge i fingrene» hos brukeren.

Når du skur lokket frem og tilbake, vil du føle motstand og se en liten grønn prikk dukke opp på toppen av lokket, som lar deg vite at beholderens innside er under trykk. Kaffen din er beskyttet mot luft, fuktighet, lukt og alt annet fra å trenge inn. Testene av Atmos har vist at så lenge du lagrer foreslåtte tørrvarer på riktig måte i Atmos, vil du dra nytte av opptil 50 % økt holdbarhet. Når du åpner beholderen, trykker du bare på knappen i midten av lokket, og du vil høre den beroligende lyden av luft som går tilbake i Atmos.

Fordeler, ulemper og James Hoffmann-eksperimentet

I en side-ved-side-sammenligning av lufttette, forskyvnings- og vakuumlagringsbeholdere for oppbevaring av kaffe, er forskjellene ganske store. Den kjente kaffeskikkelsen på Youtube, James Hoffmann, satte rundt et dusin beholdere på prøve – smakte kaffe lagret i ulike lufttette, forskyvnings- og vakuumbeholdere – etterfulgt av en espresso-test for å bedre synliggjøre eventuelle forskjeller. I videoen innrømmer Hoffmann at det ikke var enormt stor forskjell mellom kaffene under smakingen, men at vakuumbeholdere faktisk presterte bedre.

Espressotesten viste mer tydelige forskjeller mellom lagringsenheter. Som mange kaffenerder vet, med espresso, er djevelen i detaljene. Espresso er ikke på langt nær så tilgivende som pour-over og traktekaffe, hver lille forskjell vil uttrykke seg på godt og vondt. Da Hoffmann brygget espresso fra lufttette beholdere, fant han at shots som strømmet raskere hadde mye mer kanalisering. Kanalisering er en dårlig ting – det er når

vann finner veien gjennom områder med minst motstand/tetthet i portafilteret, noe som resulterer i ujevn ekstraksjon av kaffen. Kremaen var også svak og forsvant raskt etter et par minutter.

Med vakuumbeholdere ble resultatet bedre. Etter seks uker med testing var det ingen av espresso-shotsene som ga eksepsjonelle kremaer, men vakuumbeholdere overgikk konkurrentene. Forskyvningsbeholderne satt rett i midten, ingenting ekstraordinært, men heller ikke dårlig.

Etter testing ga Hoffmann uttrykk for sin generelle preferanse for vakuumforseglede kaffebeholdere. Da han sammenlignet Atmos med de to andre vakuumbeholderne som ble testet, fant han ut at Atmos var den han helst ville beholde. Han sa: “The [Atmos is the] nicest, most thought through. Would be my choice to keep…. It tells you when to stop, with the green button showing at the top of the lid. Although there’s more complexity with cleaning [the lid]. Of the contenders tested, Fellow tested best. Great features, feels well made, and would be my choice.”

Avsluttende ord

Til tross for at vakuumforseglede beholdere ikke er en nyhet i seg selv, gir det unike designet til Atmos en mer fornøyelig opplevelse, samtidig som den bevarer favorittkaffen din. Men ikke føl deg begrenset til kun å lagre kaffe i Atmos. Atmos kommer i tre størrelser og tre utførelser, og er et flott tillegg til kjøkkenet ditt for oppbevaring av tørkede varer som pasta og ris, kjeks, løs bladte, urter og mye mer.

KAFFE FAVORITTER