MUKASA
KAFFEBRENNERI
Historien bak den gode kaffen og smaken
Kaffebrenneriet som tilbyr markedets beste- og mest rettferdige smak
Historien vår
Det hele begynte med kjærlighet mellom to mennesker med ulik kulturell bakgrunn; Uganda og Norge. Begge har en spesiell tilknytning til kaffe. For han var smaken og kvaliteten kompromissløs. Han kjøpte kun nybrent spesialkaffe fra anerkjente kaffebrennerier, og brygget kaffen nøysomt.
Hun er fra Uganda, og en del av Mukasa familien som eide noen kaffetrær samtidig som de drev et kooperativ for mindre kaffebønder i den lokale landsbyen. Kaffe var en viktig kilde til husholdningens inntekt, som gikk til skolegang for barna, medisiner og mat.
Ut fra vår samlede interesse og verdier knyttet til kaffe, drømte vi om å starte Mukasa Kaffebrenneri. Med vårt kontinuerlige engasjement og utallige timers arbeid kom Mukasa Kaffebrenneri til verden. Vi ønsker å levere våre nøye utvalgte spesialkaffe til din arbeidsplass, kaffebar, spisested og butikk.
Mission statement
Kaffen du serverer på din arbeidsplass, kaffebar eller spisested bør pirre smaksløkene! La Mukasa ta seg av din kaffevirksomhet gjennom vårt topp moderne kaffebrenneri. Vi leverer deg nøye utvalgt spesialkaffe, brent med perfeksjon.
Vi er i denne bransjen på grunn av vår lidenskap til den fantastiske smaken av spesialkaffe, og den innvirkningen kaffe har på levestandarden til befolkningen i kaffedyrkende nasjoner.
Vi er opptatt av å gi alle muligheten til å oppleve den rene gleden man får av å drikke kaffe av høy kvalitet. Like viktig synes vi det er å fokusere på alle ledd som er involvert og berørt i produksjonsprosessen fra plante til kopp.
En av våre eiere kommer fra en familie hvor kaffe var den viktigste inntektskilden, og det avgjørende for at barna fikk seg en utdanning. Derfor bryr vi oss om lønnen til bøndene, i tillegg går deler av vårt overskudd direkte til å finansiere et skoleprosjekt i Uganda som vi også står bak.
Social responsibility
For Mukasa Kaffebrenneri holder det ikke bare å brenne spesialkaffe av beste kvalitet til arbeidsplasser, kaffebarer og restauranter i hele Norge. Vi har stort fokus på innvirkningene vi utgjør sosialt og miljømessig.
Dette fokuset gjør at vi utelukkende handler rå-kaffe fra samarbeidspartnere som er opptatt av bærekraft gjennom å tilby rettferdig lønn til bonden, ordnede arbeidsforhold, samt tilby gårdene opplæring for å forbedre produksjonsmetoder som igjen vil tilføre økt verdi på kaffen som bøndene selger.
Vår forretningssuksess gagner ikke bare oss. Ved at vi direkte gir en prosentandel av overskuddet til vårt skoleprosjekt i Uganda gagner den også over 500 barn som går og bor på skolen.
Vi tenker hele tiden på hvordan vi kan bruke mindre ressurser, og gjenbruke det vi har for å ta vare på miljøet vårt. Vi gir våre kunder tett oppfølging for å estimere fremtidig påfyll av kaffe. På denne måten kan vi begrense og brenne kaffe til en eller to dager i uken. Dette gir mindre energibruk og er bedre for miljøet.
Utvelgelsen av kaffebønner
Mukasa kaffe skal alltid være ferskbrent, sporbar og rettferdig. For å etterkomme dette har vi en modell vi benytter for utvelgelsen av kaffe.
Fra sourcing av bønnene, til brenning, emballasje og å tilby de beste kaffemaskinene til din arbeidsplass, kafé, og restaurant har vi kun med produsenter som deler våre verdier.
Vi inngår ingen kompromisser. Når du først har smakt vår kaffe, vil du be om en ny kopp! Vårt søk etter god kaffe starter med vårt gode forhold til vår kaffeleverandør, som vet nøyaktig hvor kresne vi er på kaffe.
Vi bestiller inn ubrente prøver av forskjellige spesialkaffe. Neste trinn er å brenne prøvene i vårt kaffebrenneri, for så å smake oss frem til det endelige utvalget.
Til sist utvikler vi en brenneprofil for hver enkelt kaffe slik at alle kaffens unike egenskaper kommer til sin rett. For å sikre høy kvalitet og et konsist resultat på kaffen vi leverer, prøvesmaker vi selvsagt alle batchene vi brenner.
Vi ser frem til å få muligheten å tilby deg våre utvalgte spesialkaffe, brent etter perfeksjon til din arbeidsplass, kaffebar, eller restaurant.