Om oss

Mukasa Kaffebrenneri AS

Norges eneste kaffebrenneri med egen skole i Afrika

Our story

- Love is the answer -

Det hele begynte med kjærlighet mellom to mennesker med ulik kulturell bakgrunn; Uganda og Norge. Begge har en spesiell tilknytning til kaffe. For Axel var smaken og kvaliteten kompromissløs. Han kjøpte kun nybrent spesialitet kaffe fra anerkjente brennerier, og brygget kaffen nøysomt.

Valerie fra Uganda er en del av Mukasa familien som eide noen kaffetrær samtidig som de drev et kooperativ for mindre kaffebønder i den lokale landsbyen. Kaffe var en viktig kilde for husholdningens inntekt – som gikk til skolegang for barna, medisiner og mat. Den lønnen som de mindre kaffebøndene mottok for den kaffen de leverte, betydde liv til familien.

Ut fra vår samlede interesse og verdier knyttet til kaffe, drømte vi om å starte Mukasa Kaffebrenneri. Med vårt kontinuerlige engasjement og utallige timers arbeid kom Mukasa Kaffebrenneri til verden. Vi ønsker å levere våre nøye utvalgte spesialitetskaffe til din arbeidsplass, kaffebar, spisested og butikk.

Axel og Valerie nyter Mukasa kaffe på fjellet
Axel og Valerie nyter Mukasa kaffe på fjellet

MISSION STATEMENT

- Ferskbrent Sporbar Rettferdig -

Mukasa Skoleprosjekt og Valerie

Kaffen du serverer på din arbeidsplass, kaffebar eller spisested bør pirre smaksløkene! La Mukasa ta seg av din kaffevirksomhet gjennom vårt topp moderne kaffebrenneri. Vi leverer deg nøye utvalgt spesialitetskaffe, brent med perfeksjon.

Vi er i denne bransjen på grunn av vår lidenskap til den fantastiske smaken av spesialitetskaffe, og den innvirkningen kaffe gjør på levestandarden til de som bor i nasjoner som dyrker kaffe.

Vi er opptatt av å gi alle muligheten til å oppleve den rene gleden man får av å drikke kaffe av høy kvalitet. Like viktig synes vi det er å fokusere på alle ledd som er involvert og berørt i produksjonsprosessen fra plante til kopp.

En av våre eiere kommer fra en familie hvor kaffe var den viktigste inntektskilden, og det avgjørende for at barna fikk seg en utdanning. Derfor bryr vi oss om lønnen til bøndene, i tillegg går deler av vårt overskudd direkte til å finansiere et skoleprosjekt i Uganda som vi også står bak. Du kan lese mer om Adolph Mukasa School HER, og nedenfor.

Kaffen du serverer på din arbeidsplass, kaffebar eller spisested bør pirre smaksløkene! La Mukasa ta seg av din kaffevirksomhet gjennom vårt topp moderne kaffebrenneri. Vi leverer deg nøye utvalgt spesialitetskaffe, brent med perfeksjon.

Vi er i denne bransjen på grunn av vår lidenskap til den fantastiske smaken av spesialitetskaffe, og den innvirkningen kaffe gjør på levestandarden til de som bor i nasjoner som dyrker kaffe.

Vi er opptatt av å gi alle muligheten til å oppleve den rene gleden man får av å drikke kaffe av høy kvalitet. Like viktig synes vi det er å fokusere på alle ledd som er involvert og berørt i produksjonsprosessen fra plante til kopp.

En av våre eiere kommer fra en familie hvor kaffe var den viktigste inntektskilden, og det avgjørende for at barna fikk seg en utdanning. Derfor bryr vi oss om lønnen til bøndene, i tillegg går deler av vårt overskudd direkte til å finansiere et skoleprosjekt i Uganda som vi også står bak. Du kan lese mer om Adolph Mukasa School HER, og nedenfor.

SOCIAL RESPONSIBILITY

- Vi tar ansvar -

For Mukasa Kaffebrenneri holder det ikke å kun brenne spesialitet kaffe av beste kvalitet til arbeidsplasser, kaffebarer og restauranter i hele Norge. Vi har stort fokus på innvirkningene vi utgjør sosialt og miljømessig.

Dette fokuset gjør at vi utelukkende handler rå-kaffe fra samarbeidspartnere som er opptatt av bærekraft gjennom å tilby rettferdig lønn til bonden, ordnede arbeidsforhold, samt tilby gårdene opplæring for å forbedre produksjonsmetoder som igjen vil tilføre økt verdi på kaffen som bøndene selger.

Vår forretnings suksess gagner ikke bare oss. Ved at vi direkte gir en prosentandel av overskuddet til vårt skoleprosjekt i Uganda gagner den også over 500 barn som går og bor på skolen. Du kan lese mer om skoleprosjektet HER.

Vi tenker hele tiden på hvordan vi kan bruke mindre ressurser, og gjenbruke det vi har for å ta vare på miljøet vårt. Vi gir våre kunder tett oppfølging for å estimere fremtidig påfyll av kaffe. På denne måten kan vi begrense å brenne kaffe til en eller to dager i uken. Dette gir mindre energibruk og er bedre for miljøet.

Mukasa Skoleprosjekt og Axel
Mukasa Skoleprosjekt og Axel

SELECTION PROCESS

- Fra bønne til kopp -

Mukasa Kaffebrenneri vår historie
Mukasa Kaffebrenneri vår historie

Mukasa kaffe skal alltid være ferskbrent, sporbar og rettferdig. For å etterkomme dette har vi en modell vi benytter når vi velger ut vår kaffe.

Fra sourcing av bønnene, til brenning, emballasje og å tilby de beste kaffemaskinene til din arbeidsplass, kafé, og restaurant har vi kun med produsenter som deler våre verdier.

Vi inngår ingen kompromisser. Når du først har smakt vår kaffe, vil du be om en ny kopp! Vårt søk etter gode kaffe starter med vårt gode forhold til vår leverandør som nøyaktig vet hvor kresne vi er på kaffe.

Vi bestiller inn ubrente prøver av forskjellige spesialitet kaffe. Neste trinn er å brenne prøvene i vårt brenneri, for så å smake oss frem til det endelige utvalget.

Til sist utvikler vi en brenneprofil for hver enkelt kaffe slik at alle kaffens unike egenskaper kommer til sin rett. Vi prøvesmaker selvsagt hver enkelt batch vi brenner for å sikre kvaliteten og et konsist resultat på kaffen vi leverer.

Sporbarhet er veldig viktig for oss da vi vet at våre kjøp utgjør en forskjell i menneskers liv. Vi sørger for at vi kan spore hver eneste kaffebønne tilbake til kilden, slik du også kan lese om inne på informasjonen om våre ulike kaffe.

Kaffe har et bredt utvalg av naturlige smaker og aromaer. Vi forsøker å ha et utvalg som passer enhver smak, og som passer perfekt for både arbeidsplassen din, kaffebarer, restauranter og hjemme i de tusen hjem.

Vi ser frem til å få muligheten å tilby deg våre utvalgte spesialitets kaffe, brent etter perfeksjon til din arbeidsplass, kaffebar, eller restaurant. Vi håper du holder deg oppdatert i bloggen vår på alt det spennende arbeidet vi driver med, og følger oss på Facebook og Instagram.

Mukasa kaffe skal alltid være ferskbrent, sporbar og rettferdig. For å etterkomme dette har vi en modell vi benytter når vi velger ut vår kaffe.

Fra sourcing av bønnene, til brenning, emballasje og å tilby de beste kaffemaskinene til din arbeidsplass, kafé, og restaurant har vi kun med produsenter som deler våre verdier.

Vi inngår ingen kompromisser. Når du først har smakt vår kaffe, vil du be om en ny kopp! Vårt søk etter gode kaffe starter med vårt gode forhold til vår leverandør som nøyaktig vet hvor kresne vi er på kaffe.

Vi bestiller inn ubrente prøver av forskjellige spesialitet kaffe. Neste trinn er å brenne prøvene i vårt brenneri, for så å smake oss frem til det endelige utvalget.

Til sist utvikler vi en brenneprofil for hver enkelt kaffe slik at alle kaffens unike egenskaper kommer til sin rett. Vi prøvesmaker selvsagt hver enkelt batch vi brenner for å sikre kvaliteten og et konsist resultat på kaffen vi leverer.

Sporbarhet er veldig viktig for oss da vi vet at våre kjøp utgjør en forskjell i menneskers liv. Vi sørger for at vi kan spore hver eneste kaffebønne tilbake til kilden, slik du også kan lese om inne på informasjonen om våre ulike kaffe.

Kaffe har et bredt utvalg av naturlige smaker og aromaer. Vi forsøker å ha et utvalg som passer enhver smak, og som passer perfekt for både arbeidsplassen din, kaffebarer, restauranter og hjemme i de tusen hjem.

Vi ser frem til å få muligheten å tilby deg våre utvalgte spesialitets kaffe, brent etter perfeksjon til din arbeidsplass, kaffebar, eller restaurant. Vi håper du holder deg oppdatert i bloggen vår på alt det spennende arbeidet vi driver med, og følger oss på Facebook og Instagram.

Rull til toppen