Etiopia Hambela Cardamom byr på en utpreget- og unik smak av kardemomme. Krydret og floral, med smak av melkesjokolade, karamell og sitrusskall. En typisk deilig Guji, med fin fylde, lys syre, og en veldig hyggelig overraskelse, klar kardemommesmak. Den er funky og kompleks, men veldig frisk og krydret med en lang og jevn ettersmak.
Kaffen kommer fra Hambela Bedessa Washing Station, som ligger i Hambela Wamena, en velkjent del av Guji som oppsto fra privatiseringen av kaffe i Etiopia i 2017, og som konsekvent leverer uttrykksfulle og smaksintensive profiler.
Det er ikke hver dag vi kommer over en kaffe med så særegne kardemommesmaker. Denne kaffen er prosessert med en ny teknikk; “Spicy washed”. Ved prosessering av denne våtforedlede kaffen (på vaskestasjonen i Etiopia) ble det tilsatt kardemomme. Kardemomme var tilsatt under hele våtgjæringen (i tank, over 72 timer). Resultatet er spennende, og yter rettferdighet til navnet “Hambela Cardamom”. Smaken av Etiopisk kaffe skinner fint gjennom, og den fremstår som naturlig i smaken. Til tross for at mange kaffebrennere ikke er så glad i “infused coffee”, viser denne hvordan ulike prosesseringsteknikker kan produsere overraskende aromaer og nye smaksopplevelser.
· Høyde: 2200 moh.
· Brennegrad: Lys
· Prosess: Våtforedlet (Spicy Washed Processing)
· Bønnetype: Wolisho – 100% Arabica
♥ For hver kilo kaffe du kjøper gir vi 20 kr til barna på Mukasa skoleprosjekt