Etiopia Biftu Gudina #1 Organic byr på en ren og transparent smaksopplevelse med god intensitet. Smaksnoter av hvite floraler, hibiskus, ferskenskal, moden nektarin, eplemarmelade og brunt sukker, med en underliggende sitrus som gir en frisk dimensjon. Dette er en kompleks kaffe med en meget ren profil som både er delikat og nyansert.
Kaffen kommer fra Biftu Gudina-kooperativet, som er en del av Kata Muduga Farmers’ Union i Agaro-regionen i Etiopia. Før kooperativet ble etablert med støtte fra organisasjonen Technoserve, produserte de hovedsakelig lavkvalitets naturkaffe som ble solgt som Jimma Grade 5. Etter at de begynte å foredle kaffen som ren vasket kaffe, har kompleksiteten og de unike smaksprofilene kommet frem. Gården ligger på 1914 meter over havet, og kaffen dyrkes under naturlig skogvegetasjon som gir skygge for plantene.
Kooperativet ble etablert for å støtte bøndene med vaskestasjoner og kooperative strukturer, og har siden utviklet seg til å ha to vaskestasjoner og over 600 medlemmer. Det brukes miljøvennlige pulpere og vannbehandling, sammen med opplæringsprogrammer for bøndene og systemer for sporbarhet, som har vært viktige for å sikre både kvaliteten og bærekraften til kaffen.
· Høyde: 1910 – 1930 moh.
· Brennegrad: Lys
· Prosess: Våtforedlet
· Bønnetype: Heirloom (organic) – 100% Arabica
♥ For hver kilo kaffe du kjøper gir vi 20 kr til barna på Mukasa skoleprosjekt