presskanne

- Presskanne bryggeguide -
presskanne
Kaffetrakter
Steg for steg
presskanne kaffetrakter
Hario Kaldbrygger
Steg for steg
presskanne kaffetrakter
Hario V60
Steg for steg
presskanne kaffetrakter
Aeropress
Steg for steg

Presskanne - steg for steg

  • Mal opp kaffebønnene til korrekt malingsgrad for presskanne (litt grovere enn filtermalt).
  • Hell den malte kaffen i presskannen. Forholdet skal være ca. 10 gram kaffe pr. kopp vann (1,5 dl).
  • Start med å helle over ca. 1/3 av vannet i presskannen. Rør så forsiktig 2 runder med en skje. Det er viktig at vannet er mellom 93-96 grader celsius. Vannkokeren vil ha denne temperaturen ca. 30 sekunder etter den har kokt. Alternativt kan du bruke Hario V60 Buono hellekanne med avansert temperaturstyring.
  • La kaffen “blomstre” i 35 sekunder, deretter heller du over resten av vannet.
  • Sett på lokket på presskannen og vent 4 minutter. Dersom du brygger en liten mengde (2-3 kopper) kan du korte ned til 3 minutter ventetid.
  • Trykk ned stemplet i presskannen sakte, med et jevnt trykk/bevegelse.
Du har nå brygget perfekt kaffe på din presskanne!