KAFFETRAKTER

- Kaffetrakter bryggeguide -
kaffetrakter
Hario Kaldbrygger
Steg for steg
kaffetrakter
Presskanne
Steg for steg
kaffetrakter
Hario V60
Steg for steg
Aeropress
Steg for steg

Kaffetrakter - steg for steg

  • Man bør bruke en kaffetrakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon. De vanligste godkjente trakterne er Moccamaster (alle modeller) og Wilfa Svart Presisjon.
  • Brett filteret på siden og bunnen (etter brettekanten).
  • Legg filteret i trakten. Skyll gjennom filteret med varmt vann fra springen for å vaske bort støv og smak fra filteret.
  • Mal opp kaffebønner til ønsket mengde filtermalt kaffe. Vi anbefaler spesielt Mukasa Etiopia og Mukasa Costa Rica på trakter. Standard mål er 30-32 gram på 500 ml og 60 gram på 1000 ml. Har du malt korrekt skal 6 strøkene kaffe-mål inneholde 60 gram filtermalt kaffe. Vi anbefaler på det sterkeste og ikke bruke kaffe-mål eller øye-mål. Bruk en vekt.
  • Hell den malte kaffen i det vaskede filteret. Rist trakten forsiktig mot siden, slik at den malte kaffen legger seg som en flat seng i bunnen av filteret.
  • Start kaffetrakteren.
  • Når kaffetrakteren har fylt nok varmt vann i filteret til at kaffen “flyter”, kan du gjerne ta en liten skje og røre rundt et par runder. Obs: Rør forsiktig – du ønsker ikke å komme nær veggen av filteret!
  • Når alt vannet er gått gjennom filteret kaster du gruten i kompost eller matavfall.
  • Kaffen fra starten av bryggingen vil være mer konsentrert enn slutten av bryggingen. Rør derfor et par runder i den ferdig bryggede kaffen med en spiseskje for å blande den ferdige kaffen.
Du har nå brygget perfekt kaffe på din kaffetrakter!