HARIO V60

- Hario V60 bryggeguide -
Hario V60
Kaffetrakter
Steg for steg
Hario V60
Presskanne
Steg for steg
Hario Kaldbrygger
Steg for steg
Aeropress
Steg for steg

Hario V60 - steg for steg

  • Plasser Hario V60 filteret i håndbryggeren. Skyll papirfilteret med varmt vann fra vannkokeren for å rense bort urenheter fra filteret. Som en bonus blir trakten og serveringskannen forvarmet.
  • Mal opp ønsket mengde kaffebønner. For 150 ml (1 kopp) bruker du 10-12 gram kaffe. For 250 ml (2 kopper) bruker du 16-18 gram kaffe. For 500 ml bruker du 31-34 gram kaffe. Husk: Ikke bruk øyemål, bruk en vekt!
  • Hell den malte kaffen over i det vaskede filteret. Rist håndbryggeren forsiktig mot siden, slik at den malte kaffen legger seg som en flat seng i bunnen av filteret.
  • Kok opp vann i vannkoker. Hell ønsket mengde vann direkte over i Hario V60 Buono hellekanne. Vannet vil da ha korrekt bryggetemperatur: 93-96 grader celsius. Alternativt kan du bruke Hario V60 Buono hellekanne m/ temperaturstyring for både koking og helling.
  • Du er nå klar til å brygge. V60 serveringskanne og håndbryggeren står på en vekt som er nullstilt. Ha stoppeklokke klar.
  • Hell langsomt i 30-40 gram vann slik at kaffen blir våt. La dette blomstre i 35 sekunder
  • Fortsett så å helle i sirkulære bevegelser fra midten og ut mot kanten, og innover igjen til du har nådd planlagt vekt/ml. Pass på å holde jevnt trykk/mengde vann under brygging. Vannstrålen må ikke komme i kontakt med veggen på filteret (da vil vannet snike seg forbi kaffen).
  • Når alt vannet er rent gjennom filteret kaster du gruten i kompost eller matavfall. Ta deretter en skje og rør rundt et par runder i den ferdig bryggede kaffen.
Du har nå håndbrygget perfekt kaffe på Hario V60!