AEROPRESS

- Aeropress bryggeguide -
aeropress
Kaffetrakter
Steg for steg
Presskanne
Steg for steg
aeropress
Hario V60
Steg for steg
Hario Kaldbrygger
Steg for steg

Aeropress - steg for steg

  • Mal kaffebønnene til ønsket malingsgrad (mellom filter og presskanne).Vi anbefaler spesielt Mukasa Etiopia og Mukasa Tanzania til Aeropress.
  • Vei opp 17 gram med ferdig malt kaffe.Bruk en nøyaktig vekt!
  • Sett din Aeropress opp ned – gummidelen opp. Før inn kammeret til gummidelen når nivå 4.
  • Legg et papirfilter i filterholderen. Skyll filteret i varmt rennende vann i 5-10 sekunder.
  • Hell kaffen i den inverterte Aeropressen.
  • Hell over vann (93-95 grader celsius) til du når toppen av nivå 3. Mangler du termometer kan du regne med at vannet fra en vannkoker holder korrekt temperatur ca. 30 sekunder etter det har kokt. For nøyaktig presisjon kan du benytte Hario V60 Buono hellekanne m/ avansert temperaturkontroll.
  • Rør om vannet og kaffen med plastpinnen som fulgte med din Aeropress.
  • Hell deretter over mer vann til kaffen dekker nivå 1.
  • Plasser plastlokket med papir filteret over kammeret og skru det fast. Obs: Ikke trykk ned kammeret mens du skrur fast.
  • Vend om Aeropressen slik at filteret er nedover og plasser den over en kaffekopp. Aeropressen skal vendes i en langsom,  jevn og kontrollert bevegelse.
  • Trykk ned pressen i en langsom bevegelse. Stopp når den lager en “hvesende” lyd (kaffen har nå passert gjennom filteret).
  • La Aeropressen stå stille ett minutt, slik at alt kaffe rekker å dryppe ned i koppen før du fjerner den.
Du har nå brygget perfekt kaffe på din Aeropress!