Kaldbrygget kaffe – Opplev den beste iskaffen!

Kaldbrygget kaffe oppskrift og guide
Kaldbrygging av både kaffe og te har vært hipt i USA en stund allerede, og nå ser vi at flere og flere også vil eksperimentere med kaldbrygging for å lage iskaffe her hjemme. Da gjelder det å ha enkelt, fint og praktisk utstyr til formålet. Kaldbryggeren fra japanske Hario er midt i blinken for dette! Filteret er velutviklet og holder godt på kaffen, i tillegg er det enkelt å rengjøre.

Kaldbrygget kaffe er leskende godt

Med kaldbryggemetoden kalt «Mizudashi» hvor man benytter kaldt vann, kan du enkelt lage god iskaffe på en varm sommerdag! Med kaldt vann ekstraheres ikke bitterstoffer som koffein og tannin. Den sakte bryggemetoden gjør at kaffen sin egenart virkelig kommer til sin rett, og smaken blir søt og mild. Iskaffen blir garantert leskende, og det er ikke nødvendig med sukker, sirup eller melk for å få en god smak.

Du kan lage kaldbrygget kaffe med alle typer kaffe, men vi anbefaler kaffer med florale og/eller syrefriske noter, for eksempel Mukasa Etiopia eller Mukasa Burundi.

Oppskrift for kaldbrygget kaffe

Opplev smaken av

Ferskbrent kaffe