Kaldbrygget kaffe er leskende godt
Med kaldbryggemetoden kalt «Mizudashi» hvor man benytter kaldt vann, kan du enkelt lage god iskaffe på en varm sommerdag! Med kaldt vann ekstraheres ikke bitterstoffer som koffein og tannin. Den sakte bryggemetoden gjør at kaffen sin egenart virkelig kommer til sin rett, og smaken blir søt og mild. Iskaffen blir garantert leskende, og det er ikke nødvendig med sukker, sirup eller melk for å få en god smak.
Du kan lage kaldbrygget kaffe med alle typer kaffe, men vi anbefaler kaffer med florale og/eller syrefriske noter, for eksempel Mukasa Etiopia Kello Wote eller Mukasa Etiopia Samii Gedeb.
Du kan kjøpe kaldbryggeren fra Hario her.
Oppskrift for kaldbrygget kaffe
- ➔ Mal 63 gram kaffe (litt grovere enn presskannemalt).
- ➔ Ha kaffen over i filteret og skru igjen lokket.
- ➔ Sett på flasketuten før du heller 700 gram kaldt vann over. Sett på kork og vend flasken forsiktig en gang for å sette i gang bryggeprosessen.
- ➔ Vi anbefaler å la flasken stå kaldt i 8-20 timer før filteret tas ut. Dette er smak og behag, men lar du flasken stå lengre kan det gi en fyldigere og mer konsentrert kaffe.
- ➔ Etter brygging vendes flasken forsiktig før iskaffen helles over i et glass med isbiter. Tilsett melk eller fløte om ønskelig.
- ➔ Ferdig! Kaldbrygget kaffe kan oppbevares i kjøleskap i inntil to dager. Enjoy!
Opplev smaken av