Kaldbrygget kaffe – Opplev den beste iskaffen!

kaldbrygget kaffe oppskrift og guide
Kaldbrygging av både kaffe og te har vært hipt i USA en stund allerede, og nå ser vi at flere og flere også vil eksperimentere med kaldbrygging for å lage iskaffe her hjemme. Da gjelder det å ha enkelt, fint og praktisk utstyr til formålet. Kaldbryggeren fra japanske Hario er midt i blinken for dette! Filteret er velutviklet og holder godt på kaffen, i tillegg er det enkelt å rengjøre.

Kaldbrygget kaffe er leskende godt

Med kaldbryggemetoden kalt «Mizudashi» hvor man benytter kaldt vann, kan du enkelt lage god iskaffe på en varm sommerdag! Med kaldt vann ekstraheres ikke bitterstoffer som koffein og tannin. Den sakte bryggemetoden gjør at kaffen sin egenart virkelig kommer til sin rett, og smaken blir søt og mild. Iskaffen blir garantert leskende, og det er ikke nødvendig med sukker, sirup eller melk for å få en god smak.

Du kan lage kaldbrygget kaffe med alle typer kaffe, men vi anbefaler kaffer med florale og/eller syrefriske noter, for eksempel Mukasa Etiopia eller Mukasa Burundi.

Oppskrift for kaldbrygget kaffe

Mal 63 gram kaffe (litt grovere enn presskannemalt).
Ha kaffen over i filteret og skru igjen lokket.
Sett på flasketuten før du heller 700 gram kaldt vann over. Sett på kork og vend flasken forsiktig en gang for å sette i gang bryggeprosessen.
Vi anbefaler å la flasken stå kaldt i 8-20 timer før filteret tas ut. Dette er smak og behag, men lar du flasken stå lengre kan det gi en fyldigere og mer konsentrert kaffe.
Etter brygging vendes flasken forsiktig før iskaffen helles over i et glass med isbiter. Tilsett melk eller fløte om ønskelig.
Så er det bare å nyte! Kan oppbevares i kjøleskap i inntil to dager.

Populære artikler

Meld deg på vårt interessante nyhetsbrev

Vær oppdatert på siste nytt

Ingen spam, kun lærerike artikler og informasjon om nye produkter.