Kaffetrakter – 9 steg for velsmakende kaffe

kaffetrakter guide mukasa kaffebrenneri
Traktekaffe er den vanligste kaffen i norske hjem. Det er et faktum at det er store forskjeller på hvor god kaffe en kaffetrakter lager. Vi anbefaler på det sterkeste å lage traktekaffe på en trakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon, feks. Moccamaster. En slik godkjenning innebærer at trakteren tilfredsstiller kravene til bryggetid og temperatur - som er helt grunnleggende for en kopp god kaffe.

Kaffetrakter – 9 steg for å lage velsmakende kaffe på trakteren

Man bør som nevnt over bruke en kaffetrakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon. Vi anbefaler særlig Moccamaster og Wilfa Svart Presisjon (ikke reklame).
Brett filteret på siden og bunnen (etter brettekanten).
Legg filteret i trakten. Skyll gjennom filteret med varmt vann for å vaske bort smak og urenheter fra filteret.
Mal opp kaffebønner til ønsket mengde filtermalt kaffe. Alle Mukasa kaffe passer bra til filterbrygg. Bruk 32 gram på 500 ml og 65 gram på 1000 ml. Øyemål duger ikke, bruk digital vekt!
Hell den malte kaffen i det vaskede filteret. Rist trakten forsiktig mot siden, slik at den malte kaffen legger seg som en flat seng i bunnen av filteret.
Start kaffetrakteren.
Når kaffetrakteren har fylt nok vann i filteret til at kaffen “flyter” kan du gjerne ta en liten skje og røre (forsiktig) rundt et par runder i kaffen.
Når alt vannet er gått gjennom filteret kaster du gruten i kompost eller matavfall.
Kaffen fra starten av bryggingen vil være mer konsentrert enn slutten av bryggingen. Rør derfor et par runder i den ferdig bryggede kaffen med en spiseskje for å blande kaffen som skal serveres.

Populære artikler

Meld deg på vårt interessante nyhetsbrev

Vær oppdatert på siste nytt

Ingen spam, kun lærerike artikler og informasjon om nye produkter.