Verdens beste kaffe
Etiopia er den største kaffeprodusenten i Afrika. Kaffe fra Etiopia er høyt respektert i spesialkaffe industrien, og er anerkjent som opprinnelseslandet til kaffe.
Kaffegårdene i Etiopia blir enten referert til som hage, skog, halvskog eller plantasje. Alt i alt er 15 millioner mennesker involvert i kaffeproduksjonsprosessen, fra plukking til eksport.
I hundrevis av år har Etiopia levert noen av verdens beste kaffebønner. Generelt er etiopisk kaffe mest kjent for sin florale, søte og fruktige smak.
Kaffe fra Etiopia - Smaksnoter
De beste våtforedlede kaffene kan være utrolig elegante, komplekse og deilige, og de beste bærtørkede kaffene kan beskrives som super-fruktige og meget unike i smaken.
Kaffe fra Etiopia er kjent for sine distinkte og elegante blomster-, urte- og sitrusnoter. Smaken er uforlignelig, strukturert og delikat; fra etiopisk kaffe kan man ane noter av jasminblomst, bergamott og blåbær i ettersmak. Det er som regel markant mindre fylde i kaffe fra Etiopia, sammenliknet med f.eks. kaffe fra Brasil. Generelt er kaffe fra Etiopia enten tunge og vinaktige – eller blomster og te-lignende.
Hvor produseres kaffe i Etiopia?
Etiopia deles opp i ni forskjellige regioner: Yirgacheffe, Sidamo, Harrar, Bebeka, Teppi, Limu, Djimma, Illubabor, Lekempti, Wellega og Gimbi.
Etiopias kaffeproduserende regioner er veldig varierte, med kopp-profiler som varierer dramatisk mellom hver region, mikroregion eller til og med gård.
Den komplekse blandingen av arter og varianter som er hjemmehørende i de ulike regionene i Etiopia gir kaffen sine unike smaker.
Optimalt klima for dyrking av kaffe
Etiopia ligger langs det globale kaffebeltet og drar fordel av milde temperaturer og mye regn – det optimale klimaet for å dyrke spesialitet kaffe. Takket være den frodige vegetasjonen trenger ikke etiopiske bønder å plante noen ekstra trær for å gi skygge for kaffetrærne. Kaffedyrkingsforholdene i Etiopia så gode at det sjelden er behov for landbrukskjemikalier.
Samtidig viser klimaendringene allerede sine negative effekter på Etiopias kaffedyrking. De siste tiårene har været blitt mer uforutsigbart og ekstremt, med høyere temperaturer, mindre nedbør og lengre tørke, noe som gjør høstsesongene mindre forutsigbare. På lang sikt kan global oppvarming utgjøre en stor fare for landets evne til å produsere kaffe.
AFRIKANSK KAFFE
-
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 219 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 204 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 204 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 204 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 219 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 219 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 598 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 198 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 398 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 648 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr
TILBEHØR
-
719 krOpprinnelig pris var: 719 kr.648 krNåværende pris er: 648 kr. -
389 kr
-
765 krOpprinnelig pris var: 765 kr.685 krNåværende pris er: 685 kr. -
129 kr
-
158 kr
-
129 kr
SIRUP & SAUS
-
389 kr
-
129 kr
-
129 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
389 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr