Kaffe fra El Salvador

Kaffe fra El Salvador – Fyldig, myk og søt kaffe

Kaffe fra El Salvador kjennetegnes for sin gode fylde og runde munnfølelse. Vanlige smaksnoter i kaffe fra El Salvador er nøtter, sjokolade og karamell. Man vil også finne mørkere steinfrukter.

Kaffe fra El Salvador

El Salvador er det minste og tettest befolkede landet i Mellom-Amerika. Kaffe har vært en betydelig bidragsyter til den salvadoranske økonomien i over 100 år, helt siden en periode med rask vekst som fant sted midt på slutten av 1800-tallet.

Den salvadoranske kaffeproduksjonen har imidlertid gått ned siden 1980-tallet, og i dag utgjør den mindre enn 2% av den totale eksporten. Til tross for dette er det nå en kjent spesialkaffe opprinnelse og hjemmet til noen av verdens mest ettertraktede varianter.

Kaffe fra El Salvador
Landskap, Kaffeplantasje i El Salvador

Smaksprofilen

Kaffe fra El Salvador har en tendens til å være mykere og ha en mildere syre sammenliknet de typiske sentralamerikanske kaffene. Dette varierer selvsagt, og det finnes selvsagt kaffe fra El Salvador med høyere og lysere syrlighet.

Imidlertid har den generelt milde syrligheten samt kaffens balanse og honninglignende søthet gjort kaffe fra El Salvador til et godt valg for bruk til espresso– og kaffemaskiner.

Ulike kaffevarieteter

Kaffe fra El Salvador
Kaffebær fra El Salvador, klare til prosessering

Pacamara: Fysisk en stor frukt og bønne. God body, aroma og syre og eksepsjonelle smaker.

Pacas: Har fysisk større blader enn et Bourbon-tre. Utmerket body, aroma og syre med gode smaker – bør dyrkes over 1000 meter.

Bourbon: Har fysisk stor frukt og bønne – høyt utbytte, normale blader, mindre tette enn Pacamara. Utmerket body, aroma og syre og mer balanserte egenskaper.

Catimor: Fysisk lik Pacas, motstandsdyktig mot kaffe-rust. Har mest body av alle kaffe dyrket i El Salvador.

Kaffe fra El Salvador

Kvalitetskaffe fra El Salvador

De beste kaffene fra El Salvador er høyt voksende kaffebønner fra varietetene Bourbon og Pacamara. De er begge preget av sin milde, søte og behagelige – men samtidig livlige og komplekse smak og aroma.

Kaffe fra El Salvador
Kaffebær i sekk på vei til vaskestasjon for prosessering

Den høyeste graderingen av kaffe fra El Salvador er Strictly High-Grown (SHG), på 1200 meter over havet. Kaffe fra El Salvador dyrket mellom 900 og 1200 meter er klassifisert som høyvokst, mens alt under 900 meter faller inn i Central Standard.

Høyden på disse kaffene får dem til å vokse langsommere, slik at de får mer tid til å absorbere næringsstoffer og utvikle best mulig smak

KAFFE FAVORITTER