Forelsket i kaffe fra Colombia
Kaffe fra Colombia er verdenskjent for sin smak og den umiskjennelige milde, men samtidig rike aromaen kaffen byr på. Colombia har eksportert kaffe i nesten 200 år, og for det meste av tiden har den vært Colombias største eksportvare.
Det er mange faktorer som bygger opp om Colombias kaffe suksess. En meget sentral faktor er geografien. Kaffe vokser best i vulkansk jord, i høyder på 1200 til 1800 meter, på steder som er fri for frost, men som får rundt 2000 mm. regn i året. Colombia har alt dette – og litt til.
Colombiansk spesialitet kaffe
Colombia er anerkjent som en av de mest progressive spesialkaffeopprinnelsene i verden. Temperatur, høyde, solstråling og tilgjengeligheten av vann påvirker kvaliteten, men jordsmonnet kan være Colombias viktigste faktor da vulkansk aske gir tilstrekkelig organisk materiale.
Dette gjør det mulig for bønder å dyrke rike kaffeprofiler som ofte gir koppegenskaper som: ren aroma, høy syre og medium body.
Spesialitet kaffe fra Colombia er gjerne fyldig og har en lys, levende syre. Kaffe fra Colombia har ofte en intens aroma, søte toner, sitronfrukter og smaksnoter av mørk kakao og nøtter.
Innhøsting som sikrer høy kvalitet
Innhøstingen er en viktig faktor for kvaliteten på rå-kaffen som eksporteres fra Colombia.
Noen land foretrekker «stripeplukking», noe som betyr å trekke alle kaffebærene fra grenen på en gang (vanligvis med maskin). I det fjellrike Colombia er standarden å plukke kaffebærene – for kun å velge de fullmodne kaffebærene. Kaffeplukkerne undersøker et kaffetre hver 10. dag, og en god plukker kan høste opptil 90 kilo modne røde kaffebær.
Hvor produseres kaffe i Colombia?
Colombias kaffesone (Coffee Cultural Landscape) ligger i senter av Colombia, produserer mesteparten av kaffen. Det spenner over dyrkingsområdene Caldas, Quindio, Risaralda og nord for Valle. Antioquia, Cundinamarca, Boyaca og nord for Tolima har lignende forhold, og høster også hele året.
Kaffe fra Colombia, som dyrkes i de varmere nordligere sonene (med lavere høyde), – som Sierra Nevada de Santa Marta, Perija-fjellene, Casanare, Santander og nord for Santander – har lavere syre og mer fylde. Mens kaffebønnene fra den sørligere Narino, Cauca, Huila og sør for Tolima vokser i høyere høyder, nærmere ekvator, gir kaffen en høyere syre og mye ettertraktet søthet.
KAFFE FAVORITTER
-
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 219 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 204 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 598 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 1 098 kr
TILBEHØR
-
389 kr
-
129 kr
-
158 kr
-
129 kr
-
189 kr
SIRUP & SAUS
-
389 kr
-
129 kr
-
129 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
389 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr