Kaffe fra Brasil

Kaffe fra Brasil – Verdens største kaffeeksportør

Brasil er den største kaffeeksportøren i verden. Kaffe fra Brasil egner seg godt til espresso- og kaffemaskiner, og kjennetegnes ofte som fyldig, med lite syrlighet og stor sødme. Vanlige smaksnoter i Brasiliansk kaffe er sjokolade og nøtter.

Over 60% av verdens kaffe er fra Brasil

Kaffe fra Brasil kjennetegnes med lav syre, god fylde, rund og behagelig munnfølelse, og ettersmak av sjokolade og nøtter.

Brasil er den største kaffeeksportøren i verden, og leverer omtrent 60% av verdens kaffe – som delvis skyldes den store størrelsen på landet. Den gjennomsnittlige høyden for kaffeproduksjon ca. 1100 moh.

Kaffe fra Brasil
Brasiliansk kaffebonde

Kaffe til espresso- og kaffemaskin

Mange espressoblandinger av høy kvalitet er laget av kaffe fra Brasil. Dette er på grunn av den milde og balanserte smaken på brasilianske kaffebønner, samt dens evne til å brennes mørkere – uten å bli for bitter.

Kaffe fra Brasil er spesielt godt egnet for espresso, og for bruk på automatisk kaffemaskin, både med- og uten melk. Når du drikker en espressobasert drikk på den lokale kaffebaren er det stort sjans for at kaffen er fra Brasil. Faktisk er ca. 90% av kaffen som konsumeres i verdens kaffebarer fra Brasil (eller en blanding, hvor brasiliansk kaffe er hovedbasen i blenden).

Kaffe til kaffebar og kafe
Brasiliansk kaffe egner seg meget godt til espresso

Kaffe fra Brasil - egenskapene

De beste brasilianske kaffene har lav syre, og en nøtteaktig søt smak, ofte bittersøt med tydelige smaksnoter av sjokolade.

Siden brasiliansk kaffe dyrkes i relativt lave høyder (sammenlignet med f.eks. sentralamerikansk kaffe), har kaffebønner fra Brasil en lavere tetthet. Dette gir kaffen andre egenskaper sammenliknet kaffe med høyere tetthet. Kaffebønner med lav tetthet må brennes mer forsiktig, og påføres svakere varme -over lengre tid. Dette bidrar til å gi kaffen rund og fyldig munnfølelse, med en tykk og søt avslutning.

Brasil Fazenda Planalto kaffebær
Kaffebær, klare til innhøsting

Kafferegioner i Brasil

Mikroklima i visse regioner i Brasil kan produsere noen fremragende kaffe. Spesielt er noen spesifikke områder i  Sul de Minas regionen kjent for å dyrke utmerket kaffe.

Minas Gerais betyr “General Mines“, oppkalt etter gullrushet på 1700-tallet. Det er den største kaffedyrkerstaten i Brasil, og står for nærmere 50% av den totale kaffen som dyrkes. I denne staten finner du Sul de Minas, med det milde og stabile klimaet som ligger på rundt 22 grader celsius.

Kaffe fra Brasil
En typisk Brasiliansk kaffegård

De “små” gårdene varierer fra 10 til 100 hektar og produserer nesten 30% av all brasiliansk kaffe. Kaffen fra dette området er spesielt kjent for å være fyldig med fruktige aromaer og sitruspreg.

KAFFE FRA BRASIL