Iskaffe oppskrift, og kaldbrygget kaffe - steg for steg
Iskaffe er kort forklart en espresso-shot tilsatt kald melk, isbiter og sukker eller sirup. Iskaffe er enkelt å lage, men for å lage en “ekte” iskaffe trenger man espresso – noe ikke alle har mulighet for å lage hjemme. Fortvil ikke – Kaldbrygget kaffe er like enkelt å lage, smaker bedre, er sunnere og du trenger ikke espressomaskin.
Dersom du følger oppskriften på kaldbrygget iskaffe til punkt og prikke, samt bruker en fruktig og lysbrent kvaliteskaffe – kan vi garantere deg en ting: Du trenger ikke tilsette melk eller sukker. Kaldbrygget kaffe smaker naturlig søtt, er leskende og super-juicy! Perfekt drikk på varme sommerdager, eller som alkoholfritt alternativ i godt selskap.
Iskaffe
Du trenger (1 porsjon):
- ➔ 1 espresso shot (for best resultat, bruk en fyldig og søt espressokaffe).
- ➔ 4,5 dl kald melk.
- ➔ 3-4 isbiter.
- ➔ 2 ts sukker eller 1 ss karamell sirup.
Slik gjør du:
- ➔ Bland alle ingrediensene i en shaker og rist godt.
- ➔ Om du ikke har shaker kan du bruke en elektrisk blender (ikke tilsett isbitene før du er ferdig med blenderen).
- ➔ Serveres umiddelbart i store glass med sugerør.
Til denne iskaffe oppskrift anbefaler jeg å bruke Mukasa Brasil Fazenda Planalto UTZ kaffe. Den er fyldig, søt og rund. En perfekt match med melk!
Brennemester, Mukasa Kaffebrenneri AS
Kaldbrygget kaffe
Du trenger (1 porsjon):
- ➔ En vanlig presskanne
- ➔ 80 gram kaffe (for best resultat, bruk en lysbrent og fruktig kaffe)
- ➔ 8 dl kaldt og friskt vann
- ➔ Isbiter
Slik gjør du:
- ➔ Ha 80 gram kaffe i presskannen. Om du har egen kaffekvern anbefales det å kverne kaffen litt grovere enn presskannemalt
- ➔ Hell så over 8 dl kaldt og friskt vann
- ➔ Rør forsiktig rundt, slik at kaffe og vann blandes
- ➔ La den stå urørt i ca. 12 minutter før du rører om en gang til
- ➔ Sett på presskanne stempelet i topp posisjon (ikke trykk stempel ned). Sett presskannen inn i kjøleskapet i 15-18 timer
- ➔ Ta ut presskannen og trykk stempelet sakte ned med jevnt trykk
- ➔ Server kaldbrygget iskaffe over isbiter i pene og høye glass
Jeg anbefaler lysbrent kaffe fra Etiopia eller Guatemala for å lage kaldbrygget kaffe. Førstnevnte vil gi deg en superfruktig icetea liknende kaffe. Guatemala kaffen har smaksnoter av moden frukt, og tung sødme med lang ettersmak.
Brennemester, Mukasa Kaffebrenneri AS
Vaniljeis med espresso
Du trenger (1 porsjon):
- ➔ 1-2 kuler vaniljeis eller vaniljeis med sjokoladeflak
- ➔ 1 espresso shot (for best resultat, bruk en fyldig og søt espressokaffe)
- ➔ Noen få hele kaffebønner (ikke nødvendig)
- ➔ Krem (ikke nødvendig)
Slik gjør du:
- ➔ Ha 1-2 kuler av din favoritt vaniljeis i et passende glass
- ➔ Hell så over en varm og ferskbrygget espresso
- ➔ Prikken over i-en er å avslutte med en kremklatt på toppen
- ➔ Vil du imponere knuser du et par kaffebønner (grovt) og strør de over kremen
- ➔ Iskremen begynner å smelte allerede under tilberedning pga den varme espressoen. Serveres derfor umiddelbart. Har du gode venner på besøk anbefaler vi å servere en og en
Jeg anbefaler Mukasa Espresso fra Etiopia til denne desserten.
Brennemester, Mukasa Kaffebrenneri AS
DESSERT FAVORITTER
-
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 219 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 204 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 179 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 1 098 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 478 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 678 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 439 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 204 kr
HÅNDBRYGGING
-
698 kr
SIRUP & SAUS
-
389 kr
-
129 kr
-
129 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
389 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr