Iskaffe oppskrift, og andre fristelser for sommerens varmeste dager

Iskaffe oppskrift sommerens beste iskaffe

Vi nærmer oss allerede midten av mai. Temperaturen stiger sakte men sikkert i riktig retning, og det er vår i lufta. Sommeren er like rundt hjørnet. Mange assosierer nok kaffe med både innekos og jobb – En drikk som gir varme og energi. Men kaffe er så mye mer enn dette. De fleste har nok smakt både iskaffe og iskrem med sjokoladesaus… Men har du prøvd super-leskende kaldbrygget kaffe uten sukker? Eller hva med vaniljeis toppet med espresso?

Iskaffe oppskrift, og kaldbrygget kaffe – steg for steg

Iskaffe er kort forklart en espresso-shot tilsatt kald melk, isbiter og sukker eller sirup. Iskaffe er enkelt å lage, men for å lage en “ekte” iskaffe trenger man espresso – noe ikke alle har mulighet for å lage hjemme. Fortvil ikke – Kaldbrygget kaffe er like enkelt å lage, smaker bedre, er sunnere og du trenger ikke espressomaskin.

Dersom du følger oppskriften på kaldbrygget iskaffe til punkt og prikke, samt bruker en fruktig og lysbrent kvaliteskaffe – kan vi garantere deg en ting: Du trenger ikke tilsette melk eller sukker. Kaldbrygget kaffe smaker naturlig søtt, er leskende og super-juicy! Perfekt drikk på varme sommerdager, eller som alkoholfritt alternativ i godt selskap.

Iskaffe

Avkjølende nytelse som gir deg et lite energikick

Du trenger (1 porsjon):

En enkel- eller dobbel espresso-shot (for best resultat, bruk en fyldig og søt espressokaffe)
4,5 dl kald melk
3-4 isbiterl
2 ts sukker eller 1 ss karamell sirup

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en shaker og rist godt.
Om du ikke har shaker kan du bruke en vanlig elektrisk “blender” (ikke tilsett isbitene før du er ferdig med blenderen).
Serveres umiddelbart i store glass med sugerør.

Jeg anbefaler Sommer Espresso fra Brasil til iskaffe. Den er fyldig, søt og rund. En perfekt match med melk!

Brennemester, Mukasa Kaffebrenneri AS

Kaldbrygget kaffe

Smaker naturlig søtt, er leskende og super-juicy!

Du trenger (3 porsjoner):

En vanlig presskanne
80 gram kaffe (for best resultat, bruk en lysbrent og fruktig kaffe)
8 dl kaldt og friskt vann
Isbiter

Slik gjør du:

Ha 80 gram kaffe i presskannen. Om du har egen kaffekvern anbefales det å kverne kaffen litt grovere enn presskannemalt.
Hell så over 8 dl kaldt og friskt vann.
Rør forsiktig rundt, slik at kaffe og vann blandes.
La den stå urørt i ca. 12 minutter før du rører om en gang til.
Sett på presskanne stempelet i topp posisjon (ikke trykk stempel ned). Sett presskannen inn i kjøleskapet i 15-18 timer.
Ta ut presskannen og trykk stempelet sakte ned med jevnt trykk.
Kaldbrygget iskaffe serveres på isbiter i pene og høye

Jeg anbefaler lysbrent kaffe fra Etiopia eller Burundi for å lage kaldbrygget kaffe. Førstnevnte vil gi deg en super fruktig -og iste liknende kaffe. Burundi kaffen har masse smaksnoter av moden frukt, og tung sødme med lang ettersmak.

Brennemester, Mukasa Kaffebrenneri AS

Vaniljeis med espresso

En oppkvikkende dessert med himmelsk smak

Har du espressomaskin eller automatisk kaffemaskin er dette sommerens desidert beste og enkleste dessert! Faktisk så enkel at punktliste over ingredienser og fremgangsmåte er overflødig. Det enkle er ofte det beste sies det.

Ha 2 kuler av din favoritt vaniljeis i et passende glass. Hell så over en varm og ferskbrygget espresso. Prikken over i-en er å avslutte med en kremklatt på toppen. Vil du imponere knuser du et par kaffebønner (grovt) og strør de over kremen. Serveres umiddelbart.

Jeg anbefaler kaffe fra Burundi eller Sommer Kaffe fra Etiopia som espresso til denne desserten.

Brennemester, Mukasa Kaffebrenneri AS