Aeropress – en guide til perfekt kaffe

Aeropress er en enkel og god kaffebrygger som gir utrolig god kaffe. Enkel i bruk, enkel å rengjøre – elsket av mange! Alan Adler som fant opp frisbee brettet er også mannen bak denne bryggeren. Han kunne ikke forstå hvorfor det skulle være så vanskelig å få seg en enkel og god kopp kaffe. Med ett mål i tankene: Å koble alle bryggemetoder til én optimal metode – kom Aeropressen til verden.

Steg for steg – Aeropress

Mal kaffebønnener til ønsket malingsgrad (mellom filter og presskanne). Vi anbefaler Mukasa Etiopia og Mukasa Rwanda rettferdig kaffe.
Vei opp 17 gram med ferdig malt kaffe. Bruk en nøyaktig vekt!
Sett pressen opp ned – gummidelen opp. Før inn kammeret til gummidelen når nivå 4.
Legg et papirfilter i filterholderen. Skyll filteret i varmt rennende vann i 5 – 10 sekunder.
Hell kaffen i den inverterte pressen.
Hell over vann (93-95 grader celsius) til du når toppen av nivå 3. Mangler du termometer kan du regne med at vannet fra en vannkoker holder korrekt temperatur ca. 45 sekunder etter det har kokt.
Rør om vannet og kaffen med plastpinnen som fulgte med Aeropressen din.
Hell så over mer vann til kaffen dekker nivå 1.
Plasser plastlokket med papirfilteret over kammeret og skru det fast. Obs: Ikke trykk ned kammeret mens du skrur fast.
Vend om pressen slik at filteret er nedover og plasser den over en kaffekopp. Aeropressen skal vendes i en langsom, jevn og kontrollert bevegelse.
Trykk ned pressen i en langsom bevegelse. Stopp når den lager en “hvesende” lyd (kaffen har nå passert gjennom filteret).
La Aeropressen stå stille ett minutt, slik at alt kaffe rekker å dryppe ned i koppen før du fjerner den.

Rull til toppen
Etiopisk kaffe tilbud

1 kilo spesialkaffe kun 299,-
Fri hjemlevering Arendal-Kristiansand
Flat frakt hele norge kun 69,-