Hario V60 guide for nydelig kaffe

Hario V60 guide beste guide for god kaffe
Hario i Japan har muligens perfeksjonert håndbrygging med sin V60 serie. For å få et bra resultat anbefaler vi å følge Hario V60 guide nøyaktig. Hario V60 håndbrygger er en filterholder med en jevn rund form med et stort hull i bunnen. Denne konstruksjonen fører til jevn ekstrahering og en ren og delikat smak i koppen. I tillegg har Hario håndbryggeren riller som går i spiraler langs veggen på filterholderen. Disse rillene gjør at damp får fri vei opp og ut av bryggeren, noe som igjen fører til jevnere ekstraheringer av kaffen.

Hario V60 guide – steg for steg håndbrygging

Med litt trening vil håndbrygging på Hario V60 gi jevnt ekstraherte og utrolig smakfulle kopper med kaffe. I det følgende vil du få den ultimate Hario V60 guide for perfekt kopp kaffe.

Plasser Hario V60 filteret i håndbryggeren. Skyll gjennom papirfilteret med varmt vann for å rense bort urenheter og smak fra filteret. Som en bonus blir filterholderen og serveringskannen forvarmet.
Mal opp ønsket mengde kaffebønner. Alle typer kaffe passer for denne bryggemetoden, men vi anbefaler særlig Mukasa Etiopia og Rwanda. For 150 ml (1 kopp) bruker du 12 gram kaffe. For 250 ml (2 kopper) bruker du 16 gram kaffe. For 500 ml bruker du 34 gram kaffe. Øyemål duger ikke, brukt digital vekt!
Hell den malte kaffen over i det vaskede filteret. Rist håndbryggeren forsiktig mot siden slik at den malte kaffen legger seg som en flat seng i bunnen av filteret.
Kok opp vann. Hell ønsket mengde vann direkte over i Hario V60 hellekanne. Vannet vil ha korrekt bryggetemperatur etter ca. 30 sekunder (93 grader celsius).
Du er nå klar til å brygge. V60 serveringskanne og håndbryggeren står på en vekt som er nullstilt.
Start stoppeklokken og hell langsomt i 30-40 gram vann slik at kaffen blir våt. La dette blomstre i 35 sekunder.
Fortsett så å helle i sirkulære bevegelser fra midten og ut mot kanten, og innover igjen til du har oppnådd planlagt vekt/ml. Pass på å holde jevnt trykk/mengde vann under brygging. Vannstrålen må ikke komme i kontakt med veggen på filteret.
Når alt vannet er rent gjennom filteret kaster du gruten i kompost eller matavfall. Ta deretter en skje og rør rundt et par runder i den ferdig bryggede kaffen.

Populære artikler

Meld deg på vårt interessante nyhetsbrev

Vær oppdatert på siste nytt

Ingen spam, kun lærerike artikler og informasjon om nye produkter.