Hario V60 guide – steg for steg håndbrygging
Hario V60 kaffe oppskrift:
- Plasser Hario V60 filteret i håndbryggeren. Skyll gjennom papirfilteret med varmt vann for å rense bort urenheter og smak fra filteret. Som en bonus blir filterholderen og serveringskannen forvarmet.
- Mal opp ønsket mengde kaffebønner. Alle typer kaffe passer for denne bryggemetoden, men vi anbefaler særlig Mukasa Etiopia og Mukasa Colombia. For 150 ml (1 kopp) bruker du 12 gram kaffe. For 250 ml (2 kopper) bruker du 16 gram kaffe. For 500 ml bruker du 34 gram kaffe. Øyemål duger ikke, bruk digital vekt!
- Hell den malte kaffen over i det vaskede filteret. Rist håndbryggeren forsiktig mot siden slik at den malte kaffen legger seg som en flat seng i bunnen av filteret.
- Kok opp vann. Hell ønsket mengde vann direkte over i Hario V60 hellekanne. Vannet vil ha korrekt bryggetemperatur etter ca. 30 sekunder (93 grader celsius).
- Du er nå klar til å brygge. V60 serveringskanne og håndbryggeren står på en vekt som er nullstilt.
- Start stoppeklokken og hell langsomt i 30-40 gram vann slik at kaffen blir våt. La dette blomstre i 35 sekunder.
- Fortsett så å helle i sirkulære bevegelser fra midten og ut mot kanten, og innover igjen til du har oppnådd planlagt vekt/ml. Pass på å holde jevnt trykk/mengde vann under brygging. Vannstrålen må ikke komme i kontakt med veggen på filteret.
- Når alt vannet er rent gjennom filteret kaster du gruten i kompost eller matavfall. Ta deretter en skje og rør rundt et par runder i den ferdig bryggede kaffen.
Opplev smaken av