Steg-for-steg guide - Chemex kaffe
Chemex er en tidløs klassiker; med sin enkle, men elegante stil er det den perfekte kaffebryggeren. Den er laget av ikke-porøst borosilikatglass, som ikke absorberer lukt og er lett å rengjøre. Chemex kannen kommer i forskjellige stiler, klassisk eller håndblåst, med glass- eller trehåndtak, og i størrelser som passer for 3, 6, 8 eller 10 kopper kaffebrygging.
Med litt trening vil kaffebryggeren fra Chemex gi jevnt ekstraherte og utrolig smakfulle kopper med kaffe. I det følgende vil du få den ultimate Chemex bryggeguiden for en perfekt kopp kaffe.
- ➔ Vei opp 32g kaffe ved hjelp av en presis digital vekt. Kaffen skal males relativt grovt, og kan sammenliknes med grov sand i konsistens. Til Chemex brygging anbefaler vi spesielt Mukasa Kenya og Mukasa Etiopia.
- ➔ Plasser Chemex filtret i Chemex kannen.
- ➔ Hell nykokt vann gjennom filteret. Dette gjør man for å bli kvitt papirsmak i filteret, samt for å forvarme kaffebryggeren.
- ➔ Hell ut vannet du skylte gjennom filteret med. Dette skal gjøres uten å fjerne filteret fra kaffebryggeren.
- ➔ Tilsett malt kaffe i filteret. Plasser Chemex kaffebryggeren på den digitale vekten og nullstill vekten («tare» funksjon).
- ➔ Nå er du klar for å brygge. Dersom du brukte en vannkoker, vil vannet nå ha kjølt seg ned til den ideelle temperaturen på 91-94°C. Tips fra brennemesteren: En temperaturstyrt hellekanne med svanehals gir deg perfekt temperatur og vannstråle – hver gang!
- ➔ Start timeren på bryggevekten (bruk stoppeklokke på mobilen om du ikke har bryggevekt), og hell sakte 50-70 ml vann på den malte kaffen som ligger i kaffefilteret. Sørg for at all kaffen i filteret kommer i kontakt med vann. Unngå å helle så nærme kanten at vannstrålen treffer filterveggen. Den malte kaffen begynner å "blomstre". Under blomstringen vil du se at kaffen øker i størrelse, og bobler. Dette er den innestengte CO2-gassen som dannes under kaffebrenningen som forsvinner ut av kaffen. Blomstringen medvirker til mindre bitterhet, og en renere og mer delikat smak på kaffen.
- ➔ Når kaffen har blomstret i ca. 30-40 sekunder, begynner du å helle på resten av vannet. Vi anbefaler å helle vannet i en sirkulær bevegelse – fra senter til ytterkant, og inn mot senter igjen. Den sirkulære bevegelsen/helleteknikken utføres kontinuerlig til du har oppnådd den totale mengden vann som skal tilsettes (500g).
- ➔ Vent til alt vannet er trukket gjennom, og det kun er grut igjen i kaffefilteret. Fjern så kaffefilteret, og kast gruten i matavfall eller kompost.
- ➔ Gi Chemex kannen en rask virvling for å lufte kaffen før servering. Enjoy!
CHEMEX FAVORITTER
-
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 1 129 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 435 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 685 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 219 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 245 kr -
- Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
Fra 199 kr
CHEMEX & TILBEHØR
SIRUP & SAUS
-
389 kr
-
129 kr
-
129 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
389 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr
-
329 kr